ss

Conall

Doty Fine Arts Library Renovation

Home  |  Doty Fine Arts Library Renovation

READ THE PROJECT STORY
Desk_Reno.rvt_2016-Oct-21_12-54-03PM-000_Left_Balcony_Laptop_Bar_Exterior
Desk_Reno.rvt_2016-Oct-21_12-54-02PM-000_CAET_2
Desk_Reno.rvt_2016-Oct-21_01-31-48PM-000_Studio_Class_1
Desk_Reno.rvt_2016-Oct-21_12-54-03PM-000_CAET_Laptop_Bar_Exterior

Doty Fine Arts Library Renovation

The Doty Fine Arts Renovations project converts an existing 4th level area (composed of existing library stacks, original study areas and meeting rooms) into a new, active learning environment with a high-tech CAET classroom, open Studio classroom, study/conference rooms and a new suite of administrative offices. The existing 4th floor is an open mezzanine, with exposed pre-cast concrete structure extending across a double-volume over the 3rd floor below. Our approach was to keep as much of the open-structure ceiling as possible in the new design, upgrade the unique in-beam lighting system and clean up the existing ductwork and conduit layouts.

Circulation has been widened to accommodate built-in seating areas and occasional furniture for students between classes. The balcony areas with their dynamic location over the floor below have been kept open and furnished as study areas, highlighted by back-painted glass wall surfaces. All group rooms, offices and conference rooms will receive full glass storefronts to give a sense of openness in what is a very full program of spaces.

Illustration by: haddoncowan

Category:

Higher Education, Under Collaboration